FameLab International - Andrew Steele
FameLab International - Andrew Steele ©

British Council

Date
15 март 2014, събота -
11:00 до 23:59
Location
Пловдив, Дом на учените

Остават само няколко дни до кастинга в Пловдив! Всички са добре дошли просто да гледат или... да станат новите звезди на науката!

Можеш ли да обясниш научна тема на достъпен език и пред неспециализирана публика, само за 3 минути? Без компромис с научното съдържание, но разбираемо и увлекателно - това е формулата за успех в международния конкурс "Лаборатория за слава FameLab".

Ти може да си новото лице на науката в България и да представиш страната на международния финал в Обединеното кралство. Ако искаш да участваш научи дали отговаряш на условията и как да се регистрираш за конкурса

Кастингът ще се проведе в Дома на учените в Пловдив, ул. Митрополит Паисий 6, на 15 март (събота) от 11.00ч. Входът за публика е свободен.

Създаден през 2005 г. от Челтнъмския фестивал на науката, днес "Лаборатория за слава FameLab" вече е най-големият конкурс по комуникация на науката в света. Целта му е да открие, обучи и развие младите учени и инженери в комуникатори.

В България FameLab се организира в партньорство с Министерството на образованието и науката, и с подкрепата на Аурубис България и Столична община. Основни медийни партньори са National Geographic Channel Bulgaria и Българската национална телевизия.

Category icon
What's on
Споделете това