NT Live - As you like it
Date
25 февруари 2016, четвъртък
Location
20.45, Cinema City (Mall of Sofia)

Британски съвет и Синема сити отново ви канят да гледате програмата NT Live с най-доброто от британската театрална сцена. Славната шекспирова комедия за любовта и промяната се завръща в Националния театър в Лондон за първи път от повече от 30 години. В ролята на Розалинда в "Както ви харесва" (As you like it) ще видим Розали Крейг (позната ни от участието си в мюзикъла "Лондон роуд" и в "Макбет" на Манчестърския международен фестивал).

След като баща й е изпратен в изгнание, Розалинда и братовчедка й Целия загърбват живота си в княжеския двор и се заселват в Арденската гора.Там, далеч общоприетите очаквания, Розалинда изпитва освобождаващото изживяване на преобразяването. Предрешвайки се като млад момък, тя променя начина си на живот и намира любовта.

Представлението ще бъде излъчено на живо от Лондон на 25 февруари (четвъртък) от 20.45ч. българско време и можете да го гледате в Синема сити в Mall of Sofia. На 23 април (събота), когато светът отбелязва 400 години от смъртта на Шекспир, от 19.00ч. представлението ще бъде прожектирано едновременно в залите на Синема сити в 5 града – София (в Mall of Sofia), Пловдив, Бургас, Русе и Стара Загора.

* * *

Онлайн резервациите на билети на www.cinemacity.bg важат до 3 дни преди датата на прожекцията. Ако до тогава не бъдат закупени от касите на Cinema City билетите се освобождават за продажба.

Представлението е на английски език, със субтитри на български. 

* * *

Сателитното излъчване на постановките на Британския национален театър е част от глобалната програмата National Theatre LIVE, която се осъществява в България от Британски съвет и Cinema City, в партньорство със Столична община и МТФ "Варненско лято", с медийното партньорство на безплатния културен гайд "Програмата". 

Научете повече

Category icon
What's on, Arts on Screen
Споделете това