Be smart, Be safe, Have fun online
Date
06 февруари 2018, вторник

#RespectOnline

Онлайн пространството е също като истинския свят. Това, което правим онлайн, също има реални последствия, затова публикувайте позитивни коментари и не пишете лоши неща за други хора.

Не споделяме с непознати къде живеем, в кое училище учим, възрастта си или паролите си, затова не забравяйте да пазите тази лична информация, както онлайн така и офлайн.

Онази снимка на приятеля ви може да е много смешна, но какво ако той или тя не иска другите да я виждат? Питайте за съгласие, когато качвате снимки на други хора, и помислете добре преди да споделите своя снимка. Един обикновен пост може много лесно да бъде видян от хиляди хора.

Ако забележите, че към някой се отнасят лошо онлайн, публикувайте нещо хубаво за него или нея, поговорете си или помолете за помощ някой възрастен, на когото имате доверие.

Не всяка сутрин се събуждаме, изглеждайки страхотно – в реалния живот понякога не изглеждаме или се чувстваме по най-добрия начин. Няма нужда постоянно да актуализирате статуса си, за да показвате колко страхотно изглеждате или колко хубаво си изкарвате. ОК е да бъдеш себе си.

Tag icon
Образование
Category icon
Календар
Споделете това