Наградените хореографи и танцьори Джеймс Пет и Травис Клаузен-Найт
Наградените хореографи и танцьори Джеймс Пет и Травис Клаузен-Найт
Date
15 ноември 2023, сряда до 17 ноември 2023, петък
Location
Derida Dance Center

Pett|Clausen-Knight е творческото динамо на многократно награждаваните хореографи и танцьори James Pett и Travis Clausen-Knight. Тяхното сътрудничество започва по време на танците им с Уейн МакГрегър (2013–19).

Разширявайки границите на съвременния танц, британските хореографи създават чувствително провокативни творения, стимулирани от техния интензивно мощен визуален език.

“Всеки ден сме свикнали да изразяваме себе си чрез думи, жестове, но също и в дигиталния свят и социалните медии: какво ще стане, ако спрем и се опитаме да общуваме и да изразим себе си чрез движение?”

Ателиета/Уъркшопи

Pett|Clausen-Knight ще реализират две работни ателиета/уъркшопи – един за професионалисти и/или хора, занимаващи се професионално със съвременен танц, както и един отворен за по-широка аудитория, включително за бежанци.

Работните ателиета ще са съсредоточени около темите за изолацията и връзката, като ще изследват как танцът и изкуството могат да предложат средства за свързване със себе си и изразяване на това, което чувстваме на по-дълбоко ниво.

Работните ателиета ще се провеждат в Derida Dance Center.

  • Работното ателие за професионалисти ще се проведе на 15ти ноември, 2023 г. от 14.30 часа.
  • Работното ателие за широката аудитория ще се проведе на 15ти ноември, 2023 г. от 17.30 часа.

Научете повече: www.facebook.com/events/671316271806538

Съвременен танцово-визуален пърформанс и разговор с артистите

A Space Left Blank by Pett|Clausen-Knight

  • Хореография и танц: James Pett и Travis Clausen-Knight
  • Кога: 17ти ноември, 2023 г. от 19.30 часа
  • Билети: https://epaygo.bg/2330704079

След представлението ще има разговор с артистите, модериран от психолог и социален работник, които ще са наблюдавали и проведения от Pett|Clausen-Knight уършоп за украински бежанци. Тема на дискусията ще бъде доколко танцът и изкуствата могат да предложат средства за свързване със самите нас, да ни помогнат да изразим това, което чувстваме на по-дълбоко ниво, както и да ни свържат с хората около нас.

Проектът се реализира в сътрудничество и с подкрепата на Британски съвет – клон България и програмата за “Възстановяване и развитие на частни културни организации” на Национален фонд “Култура”.

Tag icon
Танц
Category icon
Календар
Споделете това