от Andreea Pasere, Преподавател по английски в Британски съвет Румъния

14 септември 2017 - 10:41

Споделете това

Четенето на английски език помага за създаване на по-силна връзка с езика, а и така научавате нови думи и полезни фрази. В тази статия учителят в Британски съвет Andreea Pasere предлага 5 съвета, които ще ви помогнат бързо да подобрите уменията си за четене на английски език.

Уверете се, че четете на правилното ниво на трудност

Ако започнете с нещо, което е твърде трудно за вас, може и да не продължите! Ето защо е важно предварително да проверите нивото си при четене на английски. Ние предлагаме два онлайн теста, които ще ви помогнат за това:

Ако вече се обучавате в наш курс, можете да помолите учителя си да ви помогне да определите подходящото за вас ниво на трудност при четене на английски език.

Английски език за кариерно развитие

Ако вашата работа изисква да говорите английски всеки ден или да използвате по-специализирани термини, то редовното упражняване в четене ще ви помогне да разширите речника си. Това, от своя страна, ще повиши увереността ви и ще направи добро впечатление на колегите и бизнес партньорите ви. В онлайн списанието на Британски съвет Voices ще намерите статии, свързани с употребата на английски език за работното място на различни теми, като например за преместването в нов град и започване на работа в китайската анимационна индустрия. Следете Voices за повече вдъхновение!

Освен това, нашият уебсайт LearnEnglish съдържа цяла секция от материали за изучаване на бизнес английски. 

Планирайте следващата си почивка...на английски език

Ако планирате следващата си почивка, използвайте случая да направите проучването си на английски език чрез множеството свободно-достъпни статии с идеи за това къде да отидете и какво да видите. Ето една чудесна статия от BBC за това как да избегнете неприятностите по време на почивка с децата.

Ако пътувате до Обединеното кралство, вижте препоръките на сайта visitbritain.com. Аз лично обичам да пътувам с влак и всяко лято успявам да отделя време за поне едно кратко пътуване с железницата из Шотландия. Тук можете да прочетете една статия, посветена на приключението с влак из шотландските земи.

Ще е хубаво ако можете да планирате почивката си така, че да посетите Единбург в края на лятото. Това е мястото, където трябва да бъдете, ако обичате музиката и уличните изкуства, защото по това време там се провеждат много известни фестивали. Искате ли научите повече за тях? Прочетете тук.

Не разполагате с много време? Децата трябва да са на училище следващия понеделник? The Guardian предлага страхотен списък с идеи за евтини занимания в Лондон, които ще ви помогнат да разгледате града, заедно с децата си. Ще намерите много възможности за кратки семейни почивки в един от най-големите европейски градове!

Не сте сами! Следете онлайн форумите за английски език 

Форумите, които са специално посветени на употребата на английски език, са чудесен начин, чрез който много хора по света обсъждат своите въпроси и затруднения. Такъв е например Wordreference

Ако търсите определена фраза, която искате да разберете как да използвате правилно, потърсете "Wordreference" и думите от тази фраза. Не само, че ще видите как тя се изписва правилно, но и ще видите и другите хора, които са я търсили преди вас.

Wikipedia за учещите английски език

Тези от вас, които обичат да научават нещо ново всеки ден, могат да се възползват от онлайн енциклопедията Wikipedia, която предлага специализирано издание за учещите английски език. Тази адаптирана версия на Wikipedia (Simple English Wikipedia) съдържа над 100 000 статии и се поддържа от екип от доброволци, които постоянно обновяват и подобряват съдържанието.

Надявам се тези съвети да са ви полезни. Ако и вие имате предложения, които искате да добавите – споделете ги на нашата Facebook страница!