FameLab - Златина Димитрова
Златина Димитрова - финалист, FameLab 2016 ©

British Council

Date
13 май 2018, неделя -
19:00 до 21:00
Location
зала Мтел Арена | за обща публика | вход с безплатни пропуски

Колко конски сили има магарето? Колко възрастни са възрастните стволови клетки? Защо понякога нещата ни “изскачат от ума”? Какво мислят бебетата? Удивително е как на пръв поглед сложни или странни въпроси могат да бъдат обяснени по съвсем кратък и разбираем начин. Това е магията на единствения по рода си международен конкурс “Лаборатория за слава FameLab”, който търси лицата на науката, хората със знания, страст и харизма, чиито вълнуващи разкази за наука ще ви запленят.

Създаден от Челтнъмския фестивал на науката в Обединеното кралство, “FameLab” се превърна в най-големия международен конкурс за комуникация на науката. Чрез мрежата на Британски съвет, той се провежда в страни по целия свят и в него вече са участвали повече от 5000 млади учени. България участва в конкурса още от самото му начало преди 12 години, благодарение

на партньорството между Британски съвет, Министерството на образованието и науката и Форум Демокрит. Аурубис България отново е партньор на “Лаборатория за слава FameLab” в България и през 2018 година.

Елате да подкрепим финалистите от двата кастинга в София и Пловдив. Ще се учудите колко отдалече идват някои от тях! В почивката, докато журито решава, а публиката гласува за своя фаворит, международните участници от предишни издания на конкурса и техни български колеги ще направят неповторимо Nerd Science шоу.

В партньорство с Министерство на образованието и науката, Форум Демокрит и Аурубис България.

Софийски фестивал на науката

Category icon
Софийски фестивал на науката, Календар
Споделете това