29 април 2020, сряда

Скъпи приятели на Софийския фестивал на науката, 

Преди всичко се надяваме, че ви намираме в добро здраве и с надежда отвъд несигурността на непосредствената ситуация. 

Извънредните обстоятелства изискват извънредни решения. Премислихме възможностите и вариантите за провеждането на Софийски фестивал на науката 2020 и вярваме, че правилното решение е да изместим фестивала за наесен.

Новите дати на Софийския фестивал на науката са 26 - 27 септември 2020 г. Мястото се запазва – София Тех Парк. 

Безопасността на участници, служители, партньори и доброволци и вашата безопасност са основния ни приоритет. Запазвайки физическия фестивал, запазваме мащабността и атмосферата. По стечение на обстоятелствата програмата през септември, която бе готова още в началото на годината, отдава заслуженото на медицината. Следете ни за подробности. 

Ден 0 – 17 май 2020 г.

Щастливи сме да споделим, че в допълнение на физическия фестивал през септември, на 17 май 2020 г., когато по първоначален план щеше да е финалният ден на фестивала, ще излъчим на живо и няколко събития. 

Програмата на 17 май, или както го наричаме Ден 0 на Десетия Софийски фестивал на науката 2020, включва събития, свързани с COVID-19 от различни перспективи, както и националния финал на конкурса за комуникация на наука FameLab

Ден 0 е своеобразен реверанс към учените, партньорите и вас, които през последните девет години очаквате и посещавате фестивала през месец май. Скоро повече детайли тук и на Facebook страницата на фестивала.              

Нашите партньори

Трябва да споменем и онези, без чиято подкрепа фестивалът не би могъл да бъде това, което е. През годините зад нас застанаха Министерство на образованието и науката, Столична община, десетки корпоративни, институционални и образователни партньори. И, разбира се, какво бихме били без вашата подкрепа! 

Благодарим на финансовите партньори, които остават с нас в този труден момент и правят Софийски фестивал на науката 2020 възможен: МОН, Столична община, Microsoft, A1, Aurubis, ARPharM, Neterra и Overgas

Сякаш между другото, през годините, ни гостуваха някои от водещите учени в България, Европа и света. Поставихме теми, предизвикващи полярни мнения. Замисляхме се над чутото и видяното. Забавлявахме се заедно. Експериментирахме с нови формати. Пораснахме пред очите ви. 

Тази година ставаме на 10! Вярваме, че най-доброто предстои. 

Продължаваме работа, изпълнени с надежда в онова, което винаги сме искали да кажем чрез фестивала – че науката (фундаментална и практическа) значи усилия, въображение и устрем, а постиженията на учените – уверение, че всичко е разрешимо, рано или късно. Че науката и учените имат кардинална роля в нашия живот. Че науката е международно усилие и международен език, който свързва хората по света. И че трябва да стоим будни за нея в моменти на буря и в моменти на щастие. 

Сърдечно ваши,
Екипът на Софийски фестивал на науката

Споделете това