Mark Wallinger’s White Horse (2013)
Our global work in arts

Фотография: „Бял кон“ от Марк Уолингар (2013) беше изложен пред сградата на Британски съвет в Лондон. Снимка  © Питър Уайт

Дейността ни в изкуствата цели да представи по целия свят културното разнообразие, творчеството и иновацията на Обединеното кралство.

Работим във всички жанрове с най-изтъкнатите британски творци, и разработваме програми и възможности за сътрудничество с България.

Архитектура, дизайн и мода

Back of the Envelope е блогът на екипа ни по Архитектура, дизайн и мода за новини от сектора в Обединеното кралство и нови проекти по целия свят.

Творчески индустрии

Научете повече за дейността на Британски съвет в областта на Творческите индустрии, с които подпомагаме мрежата от творчески предприемачи, лидери в областта на културата и културната политика, и представяме възможности за сътрудничество.

Филмово изкуство

British Council Film свързва филмите и техните автори с нови международни публики, представяйки иновацията, многообразието и отличното качество на британското кино по света, и търси възможности за творчески обмен.

Литература

В сайта British Council Literature можете да намерите информация за дейността ни, проектите ни по света, новини за британската литература и книгоиздаването, както и списък на фестивалите по света и ресурси за работа със съвременна британска литература в класната стая.

Музика

От електронна музика до джаз, от традиционна до фолклорна, и от класическа до инди рок, ние работим във всички музикални жанрове. Нашият отдел по музика има собствено седмично радио предаване. The Selector представя най-добрата нова музика на Обединеното кралство. Вижте повече за музикалните проекти на Британски съвет.

Театър и танцово изкуство

Представяме най-доброто от сценичните изкуства на Обединеното кралство чрез редица инициативи и събития, в това число турнета на нови спектакли, уъркшопи и резидентски програми, семинари и конференции, промоционални програми и опознавателни визити за творци от целия свят. Научете повече за дейността ни в сценичните изкуства.

Визуални изкуства

Промотираме британските визуални изкуства чрез редица дейности и събития, в това число пътуващи изложби, уъркшопи, семинари и конференции. Разгледайте и прочетете за нашата Колекция, в която има над 8500 произведения на британското изкуство.

Вижте още

Споделете това