Quentin Cooper
Quentin Cooper
Date
11 май 2018, петък -
20:30 до 21:30
Location
зала Космос | за обща публика | вход с безплатни пропуски

Повечето от нас виждаме колко много се е променил светът през последните 50 години благодарение на науката, но изненадващо малко хора са променили представите си за самите учени. Поискайте от дете или дори възрастен да нарисува учен и вероятно резултатът ще е по-близък до образите от преди половин век, отколкото до наши дни. Защо се получава така?

Един от най-популярните британски научни журналисти и водещ на BBC д-р Куентин Купър отдавна се вълнува от темата за имиджа на учените и ще разкрие първоизточника на стереотипите, като използва примери от киното, телевизията и популярните образи на учените. А дали можем да променим стереотипите? Научете повече от Куентин, докато се забавлявате с неподражаемия му презентаторски стил.

Според в. “Таймс” Куентин Купър е едновременно “най-ентусиазираният човек в света” и “експерт по всичко – от музика до астрофизика”. Водещ на редица събития в Обединеното кралство и по света, той редовно участва в радио и ТВ програми по BBC, Channel 4, Discovery Channel, ITV и др. Куентин от години е недостижимият водещ на международния финал на конкурса “Лаборатория за слава FameLab”.

На английски език с превод на български.

Софийски фестивал на науката

Category icon
Софийски фестивал на науката
Споделете това