©

д-р Кристофър Райли, личен архив

Date
26 септември 2020, събота -
20:30 до 21:30
Location
зала Космос в партньорство с А1 | за обща публика | вход с билети

50 години след като „Аполо 11“ каца на Луната държави и частни компании продължават надпреварата да повторят направеното. Д-р Кристофър Райли се занимава, от една страна, със събитията и техническия напредък, които провокират тези усилията и, от друга – изследва новата ера на частните космически полети, които завинаги ще променят човешкото общество. Не пропускайте срещата с Крис Райли, за да научите повече за гигантските скокове, които са необходими, за да се превърнем в бипланетарни същества. 

Кристофър Райли е режисьор на филми с номинации за наградите БАФТА и Еми и наградите на Британското кралско телевизионно дружество, както и автор на няколко бестселър заглавия за Космоса. Той е продуцент на филма на Рон Хауърд In the Shadow of the Moon („В сянката на Луната“) и режисьор на хитовия документален филм First Orbit („Първата орбита“). Кристофър е автор и режисьор на поредицата Breakthroughs („Открития“) и на многократно награждаваната поредица на National Geographic One Strange Rock („Непознатата планета“). Той е гостуващ преподавател по наука и медии в Университета Линкълн в Обединеното кралство и автор на бестселъра Apollo 11 owner’s workshop manual („Наръчник за употреба на „Аполо 11“) и на книгата Where once we stood („Където някога бяхме“), номинирана за британската литературна награда за илюстрация на детска книга Kate Greenaway Medal.

Събитието ще се излъчи онлайн на живо само пред публиката в зала в София Тех Парк. 

На английски език с превод на български.

Заради епидемичната обстановка могат да настъпят промени в програмата – както в датите и часовете на събитията, така и във формата (дигитален или на живо). Моля, следете страницата на фестивала за най-актуалната информация.

Софийски фестивал на науката

Category icon
Софийски фестивал на науката
Споделете това