©

Jeremy Thomas 

Date
26 септември 2020, събота -
19:30 до 20:30
Location
зала Лаборатория в партньорство с Aurubis | за обща публика | вход с билети

Поглеждайки към нощното небе, виждаме онези хиляди светещи точици, всяка от които е звезда в Млечния път. Те образуват съзвездия, които сякаш векове наред остават непроменени. За нас, земните наблюдатели, Вселената изглежда тихо и спокойно място. Но дали наистина е така? Погледнете към звездите с Никола Каравасилев, за да изследвате бурните процеси в Космоса, най-интересните катаклизми (от сблъсъци между астероиди до сливания на неутронни звезди и черни дупки) и влиянието им върху живота ни.

Никола Каравасилев е един от най-успешните млади учители по физика и астрономия в България днес. Той e ръководител на Олимпийските отбори по астрофизика, физика и астрономия и негови ученици са донесли повече от 40 медала на международно ниво. Преподава в Izzi Science for Kids, Национална природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“ и Първа частна математическа гимназия. Освен като преподавател Никола се изявява и като научен комуникатор – той е призьор в конкурса за комуникация на науката Fame Lab. 

В партньорство с BEA Solutions.

Заради епидемичната обстановка могат да настъпят промени в програмата – както в датите и часовете на събитията, така и във формата (дигитален или на живо). Моля, следете страницата на фестивала за най-актуалната информация.

Софийски фестивал на науката

Category icon
Софийски фестивал на науката
Споделете това