д-р Велислава Петрова, личен архив
Date
26 септември 2020, събота -
16:30 до 17:20
Location
зала Лаборатория в партньорство с Aurubis | за обща публика | вход с безплатни пропуски

Кои са основните иновации в здравеопазването в глобален мащаб? Кои са големите заплахи? Как да използваме иновативни модели за финансиране и въвеждане на технологии за равен достъп до здравеопазване независимо от икономическия напредък? Как да подготвим по-добре здравните си системи и икономиката за следващия биологичен риск? Не пропускайте срещата с д-р Велислава Петрова за дигиталната медицина и използването на изкуствен интелект в медицината.

Велислава Петрова е доктор по инфекциозни болести в Кеймбриджкия университет, Обединено кралство, консултант в Отдела за иновации към Програмата на ООН за борба с ХИВ/СПИН и в Коалицията за иновации в областта на епидемичната готовност (CEPI). В края на 2019 г. д-р Петрова получава голяма популярност в научния свят, след като доказва, че вирусът на морбили „изтрива“ имунитета и прави човек по-уязвим към други инфекции.

В партньорство с А1.

Заради епидемичната обстановка могат да настъпят промени в програмата – както в датите и часовете на събитията, така и във формата (дигитален или на живо). Моля, следете страницата на фестивала за най-актуалната информация.

Софийски фестивал на науката

Category icon
Софийски фестивал на науката
Споделете това