©

Franck V

Date
26 септември 2020, събота -
16:30 до 17:20
Location
онлайн на живо в зала ДНК | за обща публика | вход с безплатни пропуски

През последните години информационните технологии, и по-специално изкуственият интелект, коренно промениха начина, по който живеем. И докато в медиите често се срещат преувеличени факти за опасностите и очакванията, едно е сигурно – в бъдеще все повече ще ни се налага да съжителстваме с изкуствен интелект. Какво означава това?

Испанският учен Педро Месегер ще ни въведе в света на изкуствения интелект, историята му от 1950-те години до днес, успехите и етичните проблеми, които води със себе си, както и бъдещите перспективи. Някои от романите, в които се засяга темата за изкуствения интелект също ще са любопитен елемент от презентацията. 

Педро Месегер е научен изследовател във Висшия съвет за научни изследвания в Испания, към Института за изследвания в областта на изкуствения интелект, където е ръководител на Катедрата по логика и разсъждение. Основната му изследователска тема е разсъждението с ограничения, работил е в сферата на евристичното търсене, член е на Европейската асоциация за изкуствен интелект (ECCAI).

Събитието ще се излъчи онлайн на живо само пред публиката в зала в София Тех Парк. 

На испански език с превод на български.

В партньорство с Институт Сервантес София.

Заради епидемичната обстановка могат да настъпят промени в програмата – както в датите и часовете на събитията, така и във формата (дигитален или на живо). Моля, следете страницата на фестивала за най-актуалната информация.

Софийски фестивал на науката

Category icon
Софийски фестивал на науката
Споделете това