Date
27 септември 2020, неделя -
18:30 до 19:30
Location
зала Космос в партньорство с A1 | за обща публика | вход с безплатни пропуски

Чиста природа, чист въздух, чист град. Важни неща, които ценим все повече. Човечеството ускорено развива зелени технологии, но докато те станат готови за внедряване и производство, а и масово достъпни, ще мине време. Има ли енергиен носител, който дотогава да ни осигури така желаната чистота? Сред най-адекватните кандидати към момента изглежда да е природният газ. Но какво е природният газ? Различава ли се от газа, с който зареждаме автомобилите? Безопасен ли е за ползване вкъщи? И как достига до домовете ни? Можем ли да правим нещо друго от него освен гориво? А като го изгаряме, щадим ли околната среда и града си?

Всичко, което сте искали да знаете или сте се питали за природния газ, разказано и показано от трима от най-добрите научни комуникатори у нас, финалисти в конкурса за комуникация на науката FameLab и преподаватели: доц. д-р Аспарух Камбуров (МГУ „Св. Иван Рилски“), гл. ас. д-р Димитър Желев (СУ „Св. Климент Охридски) и Наско Стаменов (НПМГ „Акад. Любомир Чакалов“). За митовете и фактите, за дългосрочния поглед и разнищването на комплексни теми по достъпен, разбираем начин.

Заради епидемичната обстановка могат да настъпят промени в програмата – както в датите и часовете на събитията, така и във формата (дигитален или на живо). Моля, следете страницата на фестивала за най-актуалната информация.

Софийски фестивал на науката

Category icon
Софийски фестивал на науката
Споделете това