Защо диетите стават хит и могат ли да бъдат научно обяснени? Кои са факторите за успеха им? Как са еволюирали вкусовете ни? Инж. Ивайла Сопотенска, експерт по храните, докторант в УХТ – Пловдив, научен редактор в НаукаOFFnews и финалист в конкурса за комуникация на науката FameLab, разнищва объркващия свят на диетите. Научните интереси на Ивайла са насочени към безглутеновите продукти, а като комуникатор на наука, тя се занимава с разбиването на митовете за храненето и големите заблуди, на които често ставаме жертва в ежедневието си.
Заради епидемичната обстановка могат да настъпят промени в програмата – както в датите и часовете на събитията, така и във формата (дигитален или на живо). Моля, следете страницата на фестивала за най-актуалната информация.