©

Louis Smit

Date
27 септември 2020, неделя -
20:00 до 20:50
Location
зала Лаборатория в партньорство с Aurubis | за обща публика | вход с билети

Учените със своите неразбираеми експерименти и безкрайни формули са скучни хора, нали? Сигурно и интересите им са умопомрачително скучни… Какво всъщност вълнува един учен, докато чете научна литература? А какво премисля, когато си купува сапун? В „(Злобо)дневието на един обременен с наука ум“, Невена Христозовa и Яна Ненчева поглеждат към онова, което интригува учения и доказват, че ежедневието му (във и извън лабораторията) е всичко друго, но не и скучно.

Невена е научен комуникатор, подкастър, стендъп комедиант и мениджър Научни проекти в европейския клон на Международния институт по бионауки в Брюксел. Яна е управител и съосновател на ScienceUp, първия кариерен център в областта на природните науки в България, и понеже само една работа не стига, за да занимае обременения с наука ум, тя е и QA специалист в иновативната българска търсачка за научна литература BioSeek.

Заради епидемичната обстановка могат да настъпят промени в програмата – както в датите и часовете на събитията, така и във формата (дигитален или на живо). Моля, следете страницата на фестивала за най-актуалната информация.

Софийски фестивал на науката

Category icon
Софийски фестивал на науката
Споделете това