©

Priscilla Du Preez 

Date
16 май 2021, неделя -
18:00 до 19:00
Location
зала „Космос“ в партньорство с А1 | за обща публика | вход с билети

Думата virus е навлязла в речника ни около края на XIV в. и на латински означава „отрова“. Ние обаче съществуваме съвместно още от зората на еволюцията на гръбначните. Макар и традиционно разглеждани като лоши съседи, някои вируси са в основата на едни от най-важните еволюционни стъпки в изграждането ни като вид. Има ли съвместното ни съществуване и положителни измерения и дали отровата понякога не се превръща в лекарство?

Представя д-р Петър Ефтимов – молекулярен биолог, ветеринарен лекар, преподавател в Биологическия факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ и FameLab победител 2016, с интереси в областта на регенеративната медицина и еволюционната биология на развитието. Майсторски разказвач на истории за света, какъвто е и какъвто би могъл да бъде, и за непредвидимото, което ни заобикаля.

Заради епидемичната обстановка могат да настъпят промени в програмата – както в датите и часовете на събитията, така и във формата (дигитален или на живо). Моля, следете страницата на фестивала за най-актуалната информация.

Софийски фестивал на науката

Category icon
Софийски фестивал на науката
Споделете това