©

Frederic Paulussen

Date
16 май 2021, неделя -
16:00 до 17:00
Location
зала „Лаборатория“ в партньорство с Aurubis | за обща публика | вход с безплатни пропуски

В дебата за глобалното затопляне едно е сигурно – трябва да забравим за изкопаемите горива. И то бързо! Освен ако не искаме да се самоунищожим, те нямат място в нашето бъдеще. Но има ли място там ядрената енергия? Защитниците ѝ твърдят, че тя е незаменима. Противниците ѝ клатят глава и сочат с пръст Чернобил и Фукушима. И двете позиции идват с много въпроси и недостатъчно отговори, а истината е някъде там.

В дебата за ядреното бъдеще или ядреното минало се впускат химикът Златина Димитрова и физикът Пламен Иванов (и двамата FameLab финалисти). Златина е един от изявените млади комуникатори на наука у нас, учител в Izzi Science for Kids и член на „Корпуса за бързо гърмене“, а Пламен е докторант по теоретична плазмена физика и контролиран термоядрен синтез в Оксфордския университет, Обединено кралство.  

Заради епидемичната обстановка могат да настъпят промени в програмата – както в датите и часовете на събитията, така и във формата (дигитален или на живо). Моля, следете страницата на фестивала за най-актуалната информация.

Софийски фестивал на науката

Category icon
Софийски фестивал на науката
Споделете това