©

Kunal Shinde 

Date
15 май 2021, събота -
15:30 до 16:30
Location
зала „Лаборатория“ в партньорство с Aurubis | за обща публика | вход с безплатни пропуски

Органичните и отпадъчните продукти могат да подпомогнат доброто здраве на хората и да запазят планетата ни чиста. Нека заедно погледнем към природата като източник на суровини за човешкото здраве, без това да ощетява околната среда и нейните обитатели. Проф. Павлина Долашка от Института по органична химия с Център по фитохимия – БАН представя кои екстракти от растителни и животински видове участват в разработването на продукти за козметиката, както и за съпътстващо лечение на тежки заболявания.

Проф. Долашка и нейният екип имат десетки разработки, внедрени в козметичната и медицинската практика, които въздействат благоприятно при стомашни и ставни проблеми, странични реакции при химиотерапия, за възстановяване на тежки следоперативни рани и др. Всички те са без странични ефекти за пациентите и без вреден отпечатък за околната среда.

Заради епидемичната обстановка могат да настъпят промени в програмата – както в датите и часовете на събитията, така и във формата (дигитален или на живо). Моля, следете страницата на фестивала за най-актуалната информация.

Софийски фестивал на науката

Category icon
Софийски фестивал на науката
Споделете това