©

National Geographic, Michael Haertlein

Date
15 май 2021, събота -
18:00 до 19:30
Location
зала „ДНК“ | за обща публика | вход с безплатни пропуски

Този документален филм започва с внезапната промяна в живота на д-р Джейн Гудол и проследява отдадената ѝ работа в следващите три десетилетия. През 1986 г. тя пристига на конференция като учен, но след като разбира за заплахата от изчезване на шимпанзетата, си тръгва като активист. Джейн осъзнава, че е необходимо да предприеме мерки в защита на шимпанзетата и другите обитатели на дивата природа, да осигури по-добро съществуване за тези животни, държани в плен, и да вдъхнови младото поколение да продължи каузата ѝ. Камерите на National Geographic проследяват Джейн, докато тя пътува 300 дни в годината, за да се срещне с всеки – от учениците в Занзибар и корпорациите в Силициевата долина до принц Хари, използвайки мъдростта, сърдечността и хумора си. Нейната цел е да разпространи своята надежда и да покаже, че всеки от нас може да бъде катализатор на промяната.
 
С наближаването на 60-годишнината от нейното първо посещение в царството на шимпанзетата в Гомбе, Джейн прекарва малко време със семейството си в Танзания и се завръща в своя див рай, за да си припомни всички положени усилия в името на това да се осигури едно устойчиво бъдеще за Земята.
 
В партньорство с National Geographic.

Заради епидемичната обстановка могат да настъпят промени в програмата – както в датите и часовете на събитията, така и във формата (дигитален или на живо). Моля, следете страницата на фестивала за най-актуалната информация.

Софийски фестивал на науката

Category icon
Софийски фестивал на науката
Споделете това