©

Робърт Никълс, личен архив

Date
16 май 2021, неделя -
18:00 до 19:00
Location
онлайн на живо в зала „ДНК“ | за обща публика | вход с безплатни пропуски

В срещата с Робърт Никълс ще проучим мащаба, причините и ефекта от покачването на морското равнище, потенциалните решения за смекчаване на последиците от изменението на климата и възможностите за приспособяване. Не пропускайте, за да научите за крайбрежните зони на глобално равнище, последствията за крайбрежните градове и общности и какво е необходимо да се направи, за да се преодолеят тези предизвикателства.

Робърт Никълс е експерт по оценка на дългосрочните проблеми за крайбрежните зони и намирането на устойчиви решения. Той е директор на Център Тиндъл – организация в Обединеното кралство, която обединява учени, икономисти и инженери в търсенето на решения за справяне с климатичните промени. Консултирал е правителства и междуправителствени организации, водещ автор е на пет доклада за оценка на Междуправителствената експертна група по климатични промени (IPCC).

На английски език с превод на български.

Събитието ще се излъчи онлайн на живо само пред публиката в София Тех Парк.

По повод Конференцията на ООН за изменение на климата 2021 г.

Заради епидемичната обстановка могат да настъпят промени в програмата – както в датите и часовете на събитията, така и във формата (дигитален или на живо). Моля, следете страницата на фестивала за най-актуалната информация.

Софийски фестивал на науката

Category icon
Софийски фестивал на науката
Споделете това