Date
17 май 2020, неделя -
20:00 до 22:00
Location
Онлайн

Те разбират от наука, те са млади, харизматични и сладкодумни. Те са финалистите в конкурса за млади учени  „Лаборатория за слава FameLab“ България 2020 и ще ви приветстват от сцената на националния финал.

Само за три минути те ще се опитат да впечатлят журито и вас – публиката, с техните истории за научни факти, процеси и изследвания. Те ще ви очароват, изненадат, накарат да се смеете с глас, ще ви предизвикат да търсите повече и повече информация по темите, но накрая усещането ще е все едно са ви изпълнили три желания. Трима от тях ще заемат местата на почетната стълбица, а на един вие ще поставите короната любимец на публиката.

FameLab е създаден през 2005 г. от Челтнъмския фестивал на науката в Обединеното кралство и за 16 години бързо се разраства до най-големия международен конкурс за комуникация на наука. Британски съвет е партньорът, чрез чиято мрежа конкурсът се провежда в много страни по целия свят и до момента участие в него са взели над 7000 млади учени, а България се включва в конкурса още от първата му международна година – 2007.  

В партньорство с МОН, Aurubis, Челтнъмския фестивал на науката и Форум Демокрит.

Събитието e част от програмата на Ден 0 (17 май) на Софийски фестивал на науката 2020 г., която се проведе изцяло онлайн. Гледайте запис във Facebook страницата на фестивала или на тази страница. 

Category icon
Софийски фестивал на науката
Споделете това