Richard Dawkins
©

www.richarddawkins.net

Date
16 май 2015, събота -
18:30 до 23:59
Location
Голяма сцена, Театър София

Поради големия интерес към посещението на проф. Докинс в България (билетите за първата обявена дата 16 май бяха изкупени само за 1 ден), световноизвестният учен се съгласи да повтори презентацията си специално за българската публика. Допълнителната дата, на която ще бъде представена същата презентация, е 14 май (четвъртък) от 12:00ч. на Голяма сцена на Театър София. За да получите съобщение, когато билетите бъдат пуснати в продажба, моля абонирайте се за имейл известия от фестивала.

По-странна отколкото можем да предположим

Световноизвестният еволюционен биолог проф. Ричард Докинс заимства заглавието на презентацията си от Джон Холдейн, британски генетик и еволюционен биолог, който казва „Не се съмнявам, че в действителност бъдещето ще бъде много по-изненадващо от всичко, което мога да си представя. Подозирам, че Вселената е не само по-странна отколкото предполагаме, а по-странна отколкото можем да предположим.“ 

Ричард Докинс е британски етолог, еволюционен биолог, атеист и хуманист, с над 10 книги и над 2 милиона продадени копия на само една от тях. Става известен през 1976 г. още с първата си книга "Себичният ген", а провокативният бестселър "Делюзията Бог" му носи световна слава. Обявен за един от “четирите конника на новия атеизъм“, той посвещава огромна част от своя живот на разпространението на рационалния поглед към света, на еволюционните идеи и научното самосъзнание.

Заповядайте, за да разсъждаваме заедно с автора на „Себичният ген“ и „Делюзията Бог“ за странностите на вселената и науката. 

Това събитие се представя в партньорство с Издателство Изток-Запад. На английски език, с превод на български.

Софийски фестивал на науката

Споделете това