Richard Dawkins
©

www.richarddawkins.net

Date
14 май 2015, четвъртък -
12:00 до 23:59
Location
Голяма сцена, Театър София

Поради големия интерес към посещението на проф. Докинс в България (билетите за първата обявена дата бяха изкупени само за 1 ден), световноизвестният учен се съгласи да повтори презентацията си специално за българската публика. Допълнителната дата, на която ще бъде представена същата презентация, е 14 май (четвъртък) от 12:00ч. на Голяма сцена на Театър София. Билетите са в продажба от 11:00ч. на 7 май.

По-странна отколкото можем да предположим

Световноизвестният еволюционен биолог проф. Ричард Докинс заимства заглавието на презентацията си от Джон Холдейн, британски генетик и еволюционен биолог, който казва „Не се съмнявам, че в действителност бъдещето ще бъде много по-изненадващо от всичко, което мога да си представя. Подозирам, че Вселената е не само по-странна отколкото предполагаме, а по-странна отколкото можем да предположим.“ 

Заповядайте, за да разсъждаваме заедно с автора на „Себичният ген“ и „Делюзията Бог“ за странностите на вселената и науката. 

Ричард Докинс е британски етолог, еволюционен биолог, атеист и хуманист, с над 10 книги и над 2 милиона продадени копия на само една от тях. Става известен през 1976 г. още с първата си книга "Себичният ген", а провокативният бестселър "Делюзията Бог" му носи световна слава. Обявен за един от “четирите конника на новия атеизъм“, той посвещава огромна част от своя живот на разпространението на рационалния поглед към света, на еволюционните идеи и научното самосъзнание.

Това събитие се представя в партньорство с Издателство Изток-Запад. На английски език, с превод на български.

Вижте още от фестивала

Category icon
What's on
Споделете това