Date
12 май 2017, петък - 20:30
Location
зала Мтел Арена, сграда "Джон Атанасов", София Тех Парк

Big Data знае къде сте били и кои са приятелите ви. Знае също какво харесвате и какво може да ви ядоса. Може да предвиди какво ще си купите, къде бихте станали жертва на престъпление и кога може да получите инфаркт. Big Data знае за вас повече от вас самите, или поне така твърди…

Неизчерпаемата енергия на Тимандра Харкнес ще ни пренесе в света на "големите данни", изкуствения интелект, роботите и мобилността. Тимандра е математик, писател, презентатор и стендъп комедиант. Тя е хоноруван преподавател по Big Data, достъп до информация и публична ангажираност в Университета в Уинчестър, Англия, както и радиоводещ по БиБиСи Радио 4, където представя теми, свързани с Big Data и социална психология. През 2016 г. издава книга, посветена на "големите данни".

Тимандра не е нито технофил, нито технофоб. Според нея, технологиите няма да разрешат социалните и политически проблеми на света, нито пък ще разрушат всичко красиво, създадено до момента. Вместо това, Тимандра вярва, че технологиите могат да ни послужат да подобрим света, само ако имаме нужната смелост и увереност в себе си и един в друг. Подгответе се за много Big Data, провокации и смях!

Събитието ще се проведе на английски език, с превод на български.

 

Научете повече

Tag icon
обща публика
Category icon
Sofia Science Festival
Споделете това