Date
11 май 2017, четвъртък - 20:30
Location
зала Мтел Арена, сграда "Джон Атанасов", София Тех Парк

Тази година Софийският фестивал на науката предлага една незабравима среща и дегустация на шотландско уиски, произвеждано във вече затворили дестилерии!

Шотландската компания "The Lost Distillery" обединява сили с историци, технолози и учени от Глазгоуския университет в изследване на архивите, изкуството и науката на миксиране. Заедно те връщат към живот легендарни шотландски дестилерии за уиски от XIX век. 

Юън Хендерсън e глобален посланик на "The Lost Distillery" и презентатор в редица научни фестивали (UK Science Festival, Edinburgh International Science Festival, Glasgow Science Festival и Dundee Science Festival). Той ще ни запознае с науката за допир, вкус, аромат и баланс на уискито, и ще ни убеди как наред със съставките, почвата, геологията, химията и дори музиката, повлияват на вкуса му.

Вдигаме завесите за вълнуващ разказ за изкуството на една от запазените и неизменни марки на Шотландия – скоча!

Това събитие се организира в партньорство с Максиум България и ще се проведе на английски език, с превод на български. Публиката трябва да е на възраст над 18 години, предвидена е дегустация на уиски.

Научете повече

Tag icon
за публика 18+
Category icon
Sofia Science Festival
Споделете това