Date
12 май 2018, събота -
20:30 до 21:30
Location
зала Мтел Арена | за обща публика | вход с билети

През следващите десетилетия изкуственият интелект ще предизвика обществени трансформации, които отдавна са предсказани от авторите на научна фантастика, но едва сега започват да изглеждат възможни. И макар изкуственият интелект все още да е далеч от възможностите на човешкия мозък, много машини и сега изпреварват хората, особено когато става въпрос за анализиране на големи количества данни.

Както при всички големи технологични революции, подобен напредък открива неочаквани възможности и предизвикателства, както и нуждата да се замислим за етичните въпроси, носенето на отговорност и запазването на многообразието. Човечеството ще трябва да има социално-технически подход към еволюцията на изкуствения интелект. А и не всичко е такова, каквото изглежда на пръв поглед, както забелязва Алиса в огледалния свят!

Проф. Уенди Хол е сред светилата в уеб науката, призната по цял свят като един от първите и водещи изследователи в областта на мулти- и хипермедия технологиите. Ранните й идеи днес са ключови елементи от разширяването на интернет до семантична мрежа. В последните години Уенди Хол изследва как науката, търговията, обществото и политиката влияят върху еволюцията на интернет. Благодарение на водещата си роля в редица национални и международни организации, тя е разбила много “стъклени тавани”, активно използвайки позицията си, за да насърчава жените в науката и технологиите.

На английски език с превод на български.

Софийски фестивал на науката

Category icon
Софийски фестивал на науката
Споделете това