©

Лила Асталош, личен архив

Date
26 септември 2020, събота -
15:00 до 15:50
Location
онлайн на живо в зала ДНК | за обща публика | вход с безплатни пропуски

Не минава ден без да чуем за поредната иновация с роботизирана хирургия, 3D биопринтиране на органи или диагностика чрез ползване на големи данни. Но защо тогава по-често се обръщаме към д-р Google, отколкото към здравен специалист? Новите реалности носят нови предимства, но и нови заплахи. Инженер-механик и победител в конкурса за комуникация на науката FameLab Унгария през 2019 г., Лила Асталош стои далеч от сензационността и подхожда балансирано към ефекта на Четвъртата индустриална революция в медицината. Като докторант във Факултета по материалознание и инженерство в Будапещенския университет по технологии и икономика, научните интереси на Лила са в областта на механичните и корозионни щети при имплантите, а личните ѝ убеждения са, че единственият начин за справяне с псевдонауката е чрез говоренето с факти и критичното мислене. 

Събитието ще се излъчи онлайн на живо само пред публиката в зала в София Тех Парк. 

На английски език с превод на български.

В партньорство с Унгарски културен институт и с подкрепата на Главна дирекция "Научна дипломация" при Министерството на външните работи и външноикономическите връзки на Унгария.

Заради епидемичната обстановка могат да настъпят промени в програмата – както в датите и часовете на събитията, така и във формата (дигитален или на живо). Моля, следете страницата на фестивала за най-актуалната информация.

Софийски фестивал на науката

Category icon
Софийски фестивал на науката
Споделете това