©

Katalin Bajer-Molnár 

Date
16 май 2021, неделя -
12:00 до 13:00
Location
онлайн на живо в зала „ДНК“ | за обща публика | вход с безплатни пропуски

Епидемиите заплашват човечеството през цялата му история. От древните чуми до COVID-19, те се появяват изневиделица и вземат тежък човешки данък. Свикнали сме да се борим с тях и да търсим решения, но едно нещо ни убягва. Няма ли начин да ги предвиждаме? Можем ли да ги открием преди те нас и какво научихме от историята и еволюцията на заболяванията? За COVID-19, една от многото епидемии, и за това как многото да станат по-малко разказва д-р Оршоя Байер-Молнар.
 
Д-р Оршоя Байер-Молнар е еволюционен биолог в института „Конрад Лоренц“ във Виена. Изследвала е физиологическото влияние на промените в климата в Дартмут колидж, САЩ, и еволюцията на паразитите в Бразилия. Комуникацията на науката заема важно място в живота ѝ, особено в търсенето на сътрудничество между учените и всички заинтересовани страни за предотвратяване на бъдещи пандемии. Тя изнася TEDx лекции, гостува в медии, а през 2018 г. е финалист във FameLab Унгария.
 
На английски език с превод на български.

Събитието ще се излъчи онлайн на живо само пред публиката в София Тех Парк.
 
В партньорство с Унгарския културен институт.

Заради епидемичната обстановка могат да настъпят промени в програмата – както в датите и часовете на събитията, така и във формата (дигитален или на живо). Моля, следете страницата на фестивала за най-актуалната информация.

Софийски фестивал на науката

Category icon
Софийски фестивал на науката
Споделете това