10 май 2021, понеделник

Съобщение до медиите

ХI Софийски фестивал на науката ще се проведе на 15 и 16 май в София Тех Парк и ще събере на едно място над 100 български и международни учени от 12 държави. Те ще покажат необятността и богатството на света на науката и как науката може да бъде открита във всичко, което ни заобикаля. На 17 и 18 май ще се състои фестивалната дигитална програма за ученици от цялата страна.

Има ли надежда за по-добро утре за планетата и всички нас? Какви са последствията от самотата и изолацията върху психичното ни здраве? Къде търсим извънземен живот? Как технологиите помагат в борбата с фалшивите новини? Кои вируси са в основата на едни от най-важните еволюционни стъпки в изграждането ни като вид? Какво е общото между климата, глетчерите, морските нива, найлоновите торби и разнообразието на видовете? Защо рециклирането е важно? Къде в Космоса е открита вода (и в течно състояние ли е тя)? Превръщат ли се жените учени във вдъхновение за други момичета и млади жени да преследват своите невъзможни мечти?

Пълното съобщение до медиите открийте тук.

 

Официално откриване

Софийският фестивал на науката ще бъде официално открит на 15 май в 12:30 ч. в София Тех Парк от представили на Министерството на образованието и науката, Столична община, Посолство на Великобритания и София Тех Парк и ще включва награждаване на победителите в Третото състезание по компютърна лингвистика.

 

Notes to Editor

Акредитация на журналисти

Акредитираните журналисти ще получат пропуск, който дава достъп до всички събития в зала „Космос в партньорство с А1“, зала „Лаборатория в партньорство с Aurubis“ и зала „ДНК“, но не гарантира място, ако местата вече са изчерпани.

Вижте още

Споделете това