10 май 2021, понеделник

Съобщение до медиите

ХI Софийски фестивал на науката ще се проведе на 15 и 16 май в София Тех Парк и ще събере на едно място над 100 български и международни учени от 12 държави. Те ще покажат необятността и богатството на света на науката и как науката може да бъде открита във всичко, което ни заобикаля. На 17 и 18 май ще се състои фестивалната дигитална програма за ученици от цялата страна.

Има ли надежда за по-добро утре за планетата и всички нас? Какви са последствията от самотата и изолацията върху психичното ни здраве? Къде търсим извънземен живот? Как технологиите помагат в борбата с фалшивите новини? Кои вируси са в основата на едни от най-важните еволюционни стъпки в изграждането ни като вид? Какво е общото между климата, глетчерите, морските нива, найлоновите торби и разнообразието на видовете? Защо рециклирането е важно? Къде в Космоса е открита вода (и в течно състояние ли е тя)? Превръщат ли се жените учени във вдъхновение за други момичета и млади жени да преследват своите невъзможни мечти?

Пълното съобщение до медиите открийте тук.

 

Официално откриване

Софийският фестивал на науката ще бъде официално открит на 15 май в 12:30 ч. в София Тех Парк от представили на Министерството на образованието и науката, Столична община, Посолство на Великобритания и София Тех Парк и ще включва награждаване на победителите в Третото състезание по компютърна лингвистика.

 

Notes to Editor

Акредитация на журналисти

Ако желаете да се акредитирате за фестивала, моля попълнете онлайн формуляра.

Акредитираните журналисти ще получат пропуск, който дава достъп до всички събития в зала „Космос в партньорство с А1“, зала „Лаборатория в партньорство с Aurubis“ и зала „ДНК“, но не гарантира място, ако местата вече са изчерпани.

Вижте още

Споделете това