Shakespeare Lives - All the world's a stage
Date
14 май 2016, събота -
11:30 до 12:30
Location
Голяма сцена, Театър София

Колко много пиеси от Шекспир се основават на лъжи – волни и неволни. Например, лъжата е в основата на сюжета в "Ричард Трети". Но днес, благодарение на ДНК анализите, е много по-трудно да се лъже за произхода, отколкото в Елизабетинска Англия. От друга страна – какво ни кара да лъжем? А животните лъжат ли? И как се справят професионалните лъжци – актьорите? 

Заповядайте на едно много специално събитие, посветено на науката и 400-годишнината от смъртта на Уилям Шекспир. На сцената ще видите:

  • Oт Обединеното кралство: физика и стенд-ъп комедиант Хелън Арни, която води предавания в БиБиСи, когато не пише песни; генетичката д-р Тури Кинг, която доказа истинската фамилна принадлежност на Крал Ричард Трети като анализира скелета му
  • от България: специалиста по Шекспир и актьор д-р Сава Драгунчев, и ветеринарният лекар и финалист от „Лаборатория за слава FameLab“ Тома Щилиянов.

Надникнете в тайни, разкрити от Шекспир преди 400 години, които все още и до днес звучат актуални, и вижте как съвременната наука коментира идеи от времето на Елизабетинска Англия. 

Събитието е на английски език, БЕЗ превод на български.

Пропуски

Това събитие е безплатно, но е необходимо да си вземете пропуск със запазено място. Научете как и откъде.

Shakespeare Lives

Събитието е част от "Шекспир е жив" – глобална програма от събития и дейности за честване на живота и творчеството на най-известния драматург в света, по повод навършването през 2016-та на 400 години от неговата смърт. 

Научете повече

Споделете това