Кога | 29 септември (петък) 2017, 18:00-22:00 часа |
Къде |
Институт по зеленчукови култури „Марица“ Медицински униврситет - Пловдив |
Как | вход свободен |
Медицински университет – Пловдив
Медицински университет – Пловдив
бул. Васил Априлов 15A
16:30-18:00 |
Наука в града FRESH: Quo vadis, Homo Sapiens Два отбора от изтъкнати гост-учени, асистенти и студенти ще представят две противоположни тези и визии за развитието на човека. Награждаването на отбора победител ще се проведе от 18 часа. |
Европейски кът |
Институт по зеленчукови култури „Марица“
ИЗК „Марица“,
ул. Брезовско шосе 32
18:00 - 19:00 |
FRESH кафене: семейство Картофови (Solanaceae) – богатство и разнообразие в района на България Знаете ли, че доматите, картофите и пипера са един прекрасен дар от маите и инките, отглеждани в района на Централна и Южна Америка? И трите култури се характеризират с невероятно разнообразие от форми, цветове и най-вече с изключителни хранителни качества. Посетете нашето FRESH кафене, за да научите много любопитни подробности и факти за семейство Картофови (Solanaceae), което обхваща икономически важни видове използвани за храна (домати, картофи, пипер и паладжан), за медицински цели (беладона, татул, бленика), както и такива с декоративна цел (петунии, физалис). |
18:00-19:00 |
FRESH кафене: Разговор със стипендианти на ЕК Среща със стипендианти на ЕК – разговор на тема: „Как спечелих стипендия и какво надградих чрез нея към моя професионален опит”. |
19:30-20:30 |
Магия FRESH: Зеленчуците на ИЗК Марица Участие на аудиторията във викторина, попълване на въпросници, дегустация на зеленчуци – сортове на ИЗК Марица и др. |
20.30-21.30 | Лаборатория FRESH: Химически експерименти и конкурс за детска рисунка Лабораторията по агрохимия на ИЗК Марица |
Европейски кът |
Университет по хранителни технологии – Пловдив
17:00-17:30 |
Официално откриване от Ректора на УХТ, проф. дти. Кольо Динков |
17:30–18:30 |
FRESH кафене: Чрез здравословно хранене към по-дълъг и щастлив живот Проф. Сапунджиева ще изнесе лекция за здравословното хранене, а дискусията ше продължи на чаша здравословна напитка. Присъстващите ще получат отговор на всички въпроси, които ги вълнуват във връзка с храненето |
17:30–18:30 |
Магия FRESH: Искам да съм изследовател Млади преподаватели ще ръководят любознателните в първите им стъпки в науката |
17:30–18:30 |
Магия FRESH: Конкурс здравословна закуска ‘FRESH Touch’ Под ръководството на млади научни работници и студенти, деца ще приготвят здравословни сандвичи. Най-добрите ще получат награди, а присъстващите ще се забавялват и дегустират. |
18:30–22:00 |
Магия FRESH: Европейска платформа за здравословно хранене Интеркативно представяне и дискусии на изследвания на научни колективи от УХТ върху храненето на деца, ученици, студенти, спортисти, възрастни хора и др. Презентации на научни разработки на млади учени и студенти. |
18:00-22:00 |
Наука в града FRESH: Тематични кулинарни състезания Представяйки ролята на компоненти в храните, преподаватели ще проведат обучение за изработка на здравословни храни и напитки. |
18:00-20:00 |
Наука в града FRESH: Тематични кулинарни състезания Здравословна сладкарска работилница – млади научни работници и студенти ще обучават възрастните на тема „Възможности за приготвяне на традиционни и сезонни здравословни десерти“, разкривайки тайните на сладкарството. |
18:00-22:00 |
Наука в града FRESH: Викторина „Познавам ли здравословните храни“ Ще бъде проведена забавна викторина със здравословни награди. |
18:00-22:00 |
Магия FRESH: Изложба на здравословни храни Ще бъдат представени кулинарни ястия, обогатени с биологично активни компоненти и функционални добавки на база научни разработки на колективи от УХТ. |
19:00-19:15 |
Награждаване на победителите от конкурса ‘FRESH Touch’ |
19:00-20:00 |
Магия FRESH: Дегустации Дегустации на здравословни кулинарни изделия, напитки и …изненади. |
19:15–20:00 |
FRESH кафене: кръгла маса за поддържане и утвърждаване на връзката бизнес-наука-образование Дискусия за ролята на науката в решаване на проблемите на съвремието. |
20:30-20:45 |
Наука в града FRESH: награждаване на победителите от тематичните кулинарни състезания |
Европейски кът |