IELTS One Skill Retake, image

Какво представлява IELTS One Skill Retake и как работи?

IELTS One Skill Retake е нова характеристика, която Ви дава възможност да подобрите резултата си от теста в отделни секции, без да полагате повторно целия тест. Вие решавате кое от четирите IELTS умения искате да подобрите – слушане, четене, писане или говорене.

IELTS One Skill Retake ще бъде достъпен глобално, в избрани изпитни центрове на British Council, от края на 2023 г.

Предимства на IELTS One Skill Retake

  • Фокусирайте се върху едно умение: Ако не сте дали най-доброто от себе си на първия тест, One Skills Retake Ви дава втори шанс да покажете Вашето ниво на английски и да подобрите резултата си в определен раздел, без да се налага да полагате отново целия тест. Спестете време и пари, като направите само частта от теста, свързана с едно умение, вместо да тествате всичките четири умения отново.
  • Направете тест, който познавате: IELTS One Skill Retake следва същия формат и времетраене както официалния IELTS тест. Това означава, че Вие вече сте запознати с теста и не е нужно да се притеснявате за подготовка за изпит, който не познавате.
  • Ще получите нов Test Report Form формуляр: Ще получите нов IELTS Test Report Form формуляр с Вашия резултат от IELTS One Skill Retake. Той ще включва и резултатите от Вашия първоначален тест, както и общ CEFR резултат. Вашите резултатите ще бъдат валидни две години от първоначалната дата на теста, която можете да намерите във Вашия Test Report Form.
  • Вашите първоначални резултати от теста ще останат същите: Няма да има промяна в първоначалните Ви резултати от оригиналния тест. Това означава, че след като положите IELTS One Skill Retake и не сте доволни от резултата, ще можете да  използвате първоначалния си резултат, вместо този от IELTS One Skill Retake компонентата.

Условия за регистрация за IELTS One Skill Retake

  • Можете да се регистрирате за теста до 60 дни след като сте издържали официален (пълен) IELTS на компютър тест.
  • Трябва също да сте получили резултатите си от изпитен център, който предлага IELTS One Skill Retake.
  • Можете да се явите повторно само на едно умение от оригинален тест еднократно и трябва да се явите на One Skill Retake в рамките на 60 дни от първоначалния Ви тест.
Споделете това