Регистрирайте се онлайн за своя IELTS тест и ще получите достъп до нашите безплатни материали за подготовка още днес.

Когато се регистрирате за IELTS с Британски съвет, към вашата изпитна такса получавате също така:

  • ексклузивен, безплатен достъп до нашия популярен онлайн курс Road to IELTS Last Minute course, който включва 100 интерактивни занимания, девет видео урока и два практически теста за IELTS Academic за всеки от четирите компонента
  • пет допълнителни доклада с резултатите от теста (Test Report Form), които изпращаме безплатно до институции, в които кандидатствате (напр. имиграционни власти, университети и др.)

Изберете как да се явите на теста IELTS и се регистрирайте онлайн 

Можете да се явите на теста в един от нашите официални изпитни центрове за хартиен или компютърен вариант. Всичко, което ви е необходимо е валиден документ за самоличност и банкова карта, ако искате да платите онлайн.

Британски съвет в България предлага изпитите IELTS Academic, General Training и UK visas and immigration (UKVI). 

Можете да се регистрирате онлайн за теста IELTS при нас. Когато се регистрирате с нас, сте сигурни, че ще се явявате на теста в официален изпитен център на IELTS.

Изпити, които предлагаме

Вид тест Такса през
2022 (в лева)
Линк за регистрация
IELTS Academic и  General Training - в изпитен център (хартиен или компютърен вариант) 426 Изберете изпитна дата
IELTS Academic и General Training for UKVI - в изпитен център (хартиен или компютърен вариант) 463 Изберете изпитна дата
IELTS Life Skills (A1 и B1) - в изпитен център 322 Изберете изпитна дата

За да се регистрирате за теста:

1. Изтеглете и прочетете документа IELTS Information for Candidates, който съдържа важна информация относно формата на теста, видовете въпроси и резултатите. Обърнете внимание, че IELTS не се препоръчва за кандидати на възраст под 16 години.

2. Изберете подходящия за вас вариант на IELTS: 

  • IELTS Academic
  • IELTS General Training

Прочетете нашето кратко ръководство, за да изберете подходящата за вас версия на IELTS. 

3. В линковете в таблицата по-горе ще намерите актуална информация за предстоящите изпитни дати за всеки вариант на теста IELTS. За да сте сигурни, че мястото ви е гарантирано е необходимо да се запишете преди обявения краен срок за регистрация. 

Важно е да знаете, че компонентите "Слушане", "Четене" и "Писане" се провеждат в един ден. Устният изпит може да е в същия ден, но може да бъде насрочен и до седмица преди или след датата на писмения изпит. Предварително ще получите известие с датата и часа на тестовите компоненти. 

4. Уверете се, че разполагате с валиден документ за самоличност - паспорт или лична карта, тъй като е необходимо да качите фотокопие на документа при записването за теста в онлайн регистрационната система. Моля обърнете внимание, че за кандидати на възраст под 18 години е необходимо писмено съгласие на родител или настойник при регистрация за теста.

5. Направете плащането за вашия тест. Можете да заплатите онлайн или чрез банков превод по сметката на Британски съвет - клон България, Citibank, IBAN в лева BG77 CITI 9250 1051 0015 01. Моля, в полето "Основание за превод" да впишете: [IELTS/ фамилно име/ град/ дата на теста].

6. След като направите плащането, моля изпратете извлечението от банковия превод заедно с останалата част от вашите документи за регистрация до ielts@britishcouncil.bg в рамките на съответния краен срок.

Завършете вашата регистрация

Като потвърждение на направената от вас онлайн регистрация ще получите по имейл Application Summary. За да завършите успешно регистрацията си е необходимо да ни изпратите имейл  в рамките на съответния срок за регистрация със следните документи:

  • Сканирано копие от документа ви за самоличност (само ако не сте го качили в онлайн регистрацията си);
  • Сканирано копие на извлечението от банковия превод (само, когато плащате по банков път, а не онлайн);
  • Попълнен формуляр за съгласие (само ако сте под 18 години). 

Ако сте на възраст над 18 години, качили сте документа си за самоличнoст онлайн и сте заплатили с карта онлайн, не е необходимо да ни изпращате имейл. 

След регистрацията 

След като се запишете за вашия тест, ще получите автоматичен имейл с код за достъп до безплатния онлайн курс Road to IELTS.

Ще получите имейл с информация за часа и мястото на провеждане на вашия изпит поне една седмица преди първата изпитна дата (на устния или писмения изпит). 

Вашият устен изпит може да бъде насрочен в един и същи ден с останалите части от изпита или в друг ден, в рамките на период от 7 дни преди или след основния ден на теста. Предварително ще получите известие с датата и часа на тестовите компоненти. 

Ще получите и вашия входящ номер за IELTS за достъп до Test Taker Portal. Моля уверете се, че сте въвели правилно вашия имейл адрес, когато се записвате за теста.