Какво представлява IELTS Online и каква е процедурата?

Ако се налага да вземете изпит по IELTS Academic, вече можете да го направите с IELTS Online от уюта на дома си или друго място с добра, постоянна и надеждна интернет връзка. Форматът на изпита и времетраенето на всеки компонент са абсолютно същите, както при провеждането на IELTS Academic в изпитен център, а изпитът по компонента „Говорене“  се провежда от опитен IELTS акредитиран изпитващ, посредством онлайн видео разговор.

Можете да вземете  IELTS  като използвате собствения си компютър или лаптоп с IELTS Online. За IELTS Online се използва съчетание от човешки и изкуствен интелект, за да се осигури дистанционно наблюдение по време на онлайн изпита.

Преди да се явите на изпита е необходимо да инсталирате на компютъра, на който ще държите изпита IELTS Online, софтуера Inspera Exam Portal – това е платформата, на която се провежда IELTS Online. Препоръчваме ви да инсталирате  Inspera Exam Portal един ден преди изпита, за да сте сигурни, че всичко работи както трябва. Ще получите имейл с линк за изтегляне на софтуера.

Събрали сме няколко видеоклипа с инструкции, които покриват различни аспекти на вашия IELTS Online тест. Тези видеоклипове включват инструкции за подготвяне на вашето работно пространство, нагласяне на настройките на вашия екран за различните модули на теста и урок, обясняващ как работи софтуерът за теста.

Резултати от изпита

Ще получите резултатите си между 6 и 8 календарни дни, след деня, в който сте положили  изпита.

Признаване 

IELTS Online е международно признат изпит от университети и други организации, работещи в сферата на образованието.

Преди да се запишете, моля, свържете се с организацията (университета), в която кандидатствате, за да получите потвърждение, че приема вида тест, който сте избрали.

Моля обърнете внимание, че IELTS Online не се приема от имиграционните служби.

Задължителни изисквания

 • Трябва да сте над 18  години
 • Да имате валиден документ - лична карта (цветна)
 • Да имате достъп до самостоятелна, добре осветена стая
 • Да разполагате с два часа и петдесет минути време без никакво прекъсване
 • Да имате надеждна интернет връзка (препоръчителна скорост на теглене: 2Mbps / скорост на качване  1Mbps)
 • Да имате компютър или лаптоп (изпитът не може да бъде провеждан на таблет или мобилен телефон)
 • Да имате таблет или мобилен телефон, за да бъде огледано помещението по време на регистрацията
 • Приложението Inspera Exam Portal трябва да бъде изтеглено и инсталирано в деня преди изпита    

Технически изисквания 

Повечето компютри с  Windows и macOS са подходящи за провеждането на изпита IELTS Online. Съветваме ви да проверите техническите ни изисквания за полагане на изпита, които включват:

 • Скоростна интернет връзка
 • Модел и операционна система на компютъра
 • Изтегляне и инсталиране на софтуера Inspera Exam Portal
 • Обновяване (последна версия) на интернет браузъра

Вижте пълния списък с технически изисквания на сайта ни Take IELTS.

Изисквания за сигурност

Високата сигурност по време на изпита е от изключителна важност за IELTS, поради което продължаваме да поддържаме няколко мерки за сигурност по време на провеждането на  IELTS Online:

 • Множество проверки на документа за самоличност – посредством разпознаване на самоличността от човек и от софтуер за лицево разпознаване
 • Сигурна онлайн среда – веднага след началото на изпита, вашият браузър ще бъде заключен и няма  да  имате достъп до нищо друго, освен до изпитната платформа. След приключване на изпита, платформата IELTS Exam Portal може да бъде деинсталирана
 • Проверка за плагиатство – за да потвърдим, че отговорите не са копирани или запазени
 • Наблюдение от човек и изкуствен интелект – докато провеждаме изпита, ще бъдете наблюдавани постоянно през камерата на компютъра Ви

Подготовка за IELTS Online 

Може да се запознаете с  изпита IELTS Online и  начинът, по който го провеждаме като направите безплатен пробен тест, както и практичен тест, който да Ви запознае с платформата, на която ще бъде проведен официалният IELTS Online.

В раздела ни за подготовка също можете да откриете богат набор от материали за подготовка, които ще Ви помогнат да постигнете максимално висок резултат на изпита по IELTS.

Външни линкове

Споделете това