©

Science Museum Group

Date
15 май 2021, събота -
10:30 до 11:30
Location
онлайн на живо в зала „ДНК“ | за обща публика | вход с безплатни пропуски

Как започва животът? Какво кара оплодената яйцеклетка да продължава да се дели и нараства до 40 трилиона клетки, повече от звездите в галактиката? Роджър Хайфийлд разкрива как най-ранният живот се самопоправя и самоорганизира, какво означава това за бъдещето на бременността, проблемите при in vitro оплождането и превенцията на спонтанните аборти.

Роджър Хайфийлд е научен директор на Science Museum Group (група от шест научни музея в Обединеното кралство, включително Музея на науката в Лондон) и гостуващ професор в Лондонския университетски колеж и Оксфордския университет. Завършил е химия в Оксфордския университет и е първият човек, който отразява неутрон от сапунен мехур. Бил е научен редактор във в-к „Дейли Телеграф“ в продължение на 20 години, а през 2008 – 2011 г. е редактор в сп. New Scientist.

На английски език с превод на български.

Събитието ще се излъчи онлайн на живо само пред публиката в София Тех Парк. 

Заради епидемичната обстановка могат да настъпят промени в програмата – както в датите и часовете на събитията, така и във формата (дигитален или на живо). Моля, следете страницата на фестивала за най-актуалната информация.

Софийски фестивал на науката

Category icon
Софийски фестивал на науката
Споделете това