©

NASA

Date
15 май 2021, събота -
18:30 до 19:30
Location
онлайн на живо в зала „Космос“ в партньорство с А1 | за обща публика | вход с безплатни пропуски

Бившият астронавт Дороти Меткалф-Линденбургер ще сподели за своята детска мечта да лети в Космоса и за осъществяването ѝ през април 2010 г. Тя ще се спре на ролята на родителите и учителите си, както и на образованието в областта на точните и природните науки, които вдъхновяват мечтата, ще опише как се кандидатства и подготвя за астронавт. Дороти ще разкаже за космическия си полет и мисията, както и за новостите в изследването на Космоса.
 
Дороти Меткалф-Линденбургер е геолог и бивш астронавт на НАСА. Тя е ръководила мисията на НАСА за екстремни операции в околната среда през 2016 г. – мисия, която изпраща международен екип от морски изследователи, астронавти и инженери в подводна лаборатория. Екипът прави симулации на космически разходки, които могат да бъдат използвани в бъдещи космически изследвания и проучвания и развива експериментални техники за работа върху астероид. Тя е първата възпитаничка на Space Camp, станала астронавт, и често се среща с публиката, за да насърчи образованието по точните и природните науки из целия свят.
 
На английски език с превод на български.

Събитието ще се излъчи онлайн на живо само пред публиката в София Тех Парк.
 
В партньорство с Посолството на САЩ в България.

Заради епидемичната обстановка могат да настъпят промени в програмата – както в датите и часовете на събитията, така и във формата (дигитален или на живо). Моля, следете страницата на фестивала за най-актуалната информация.

Софийски фестивал на науката

Category icon
Софийски фестивал на науката
Споделете това