©

Lasse Bergqvist

Date
15 май 2021, събота -
12:30 до 13:30
Location
зала „Космос“ в партньорство с А1 | за обща публика | вход с билети

Има ли наука в кухнята? Ползваме ли знание, а не просто опит, предаден ни от баба и мама, за да сготвим вкусно ястие? Как да изберем правилно съдовете си? Опасна ли е рибата, изпечена в тефлонов тиган, или супата, затоплена в  микровълнова печка? Препоръчително ли е да измием пилето, преди да го сготвим? Наистина ли мононатриевият глутамат е страшен, или можем да го открием в кърмата и любимия ни пармезан? Отговорите на тези и други фламбе въпроси очаквайте от Златина Димитрова, химик, преподавател по наука в Izzi Science for Kids, част от екипа на „Корпуса за бързо гърмене“ и FameLab финалист.

Заради епидемичната обстановка могат да настъпят промени в програмата – както в датите и часовете на събитията, така и във формата (дигитален или на живо). Моля, следете страницата на фестивала за най-актуалната информация.

Софийски фестивал на науката

Category icon
Софийски фестивал на науката
Споделете това