©

NASA 

Date
15 май 2021, събота -
13:30 до 14:30
Location
онлайн на живо в зала „ДНК“ | за обща публика | вход с билети

Теорията за Големия взрив е успешен разказ за създаването на Вселената. Но тя има много празноти и пропуски, най-очевидната от които е липсата на отговор на въпроса: какво точно се е взривило? Този и други проблеми карат учените да търсят алтернативни теории. Жоао Магейжо, доктор по теоретична физика от Университета Кеймбридж и професор по физика в Импириъл колидж Лондон, Обединено кралство, хвърля светлина върху тази тъмна материя.

Проф. Могейжо е пионер в изследванията на теорията за варираща скорост на светлината и други алтернативни модели на ранната Вселена, базирани на вариращи константи. Той е автор на повече от 120 научни статии, две научнопопулярни книги (Faster than the Speed of Light и A Brilliant Darkness), книга за псевдопътешествия и един роман (и двете на португалски език).

На английски език с превод на български.

Събитието ще се излъчи онлайн на живо само пред публиката в София Тех Парк.
 
В партньорство с Португалския културен и езиков център „Камойш София“.
 
Заради епидемичната обстановка могат да настъпят промени в програмата – както в датите и часовете на събитията, така и във формата (дигитален или на живо). Моля, следете страницата на фестивала за най-актуалната информация.

Софийски фестивал на науката

Category icon
Софийски фестивал на науката
Споделете това