©

BigVanCiencia

Date
15 май 2021, събота -
11:50 до 13:10
Location
онлайн на живо в зала „ДНК“ | за обща публика | вход с безплатни пропуски

Какво е трансгенното в Спайдърмен? Как бактериите се противопоставят на антибиотиците? Каква наука се крие зад умерения джин-тоник? Научните монолози на Big Van Ciencia (Big Van Science) разкриват отговорите на тези и много други прелюбопитни въпроси. В тях науката винаги е умело гарнирана с хумор.

Д-р Ориол Мирамон и д-р Елена Гонзалес се присъединяват към Софийския фестивал на науката с научните монолози „Сътрудничи и ще еволюираш“ (Ориол) и „Генетика на супергероите“ (Елена). Д-р Мирамон завършва химия в Университета в Барселона, защото обича да взривява неща. Докторантурата му го среща със сложния свят на бактериите, заравя се в сополите пазители и разкрива патогени само с помощта на ЯМР. Д-р Гонзалес завършва биология и биохимия в Университета в Саламанка и докторантура по биомедицина в Университета на Барселона, където специализира епигенетика на рака. По-специално се интересува от образованието по наука в началните класове, най-вече защото 10-годишният ѝ ум съчувства напълно на тази публика. 

На испански език с превод на български.

Събитието ще се излъчи онлайн на живо само пред публиката в София Тех Парк. 

В партньорство с Институт Сервантес София.

Заради епидемичната обстановка могат да настъпят промени в програмата – както в датите и часовете на събитията, така и във формата (дигитален или на живо). Моля, следете страницата на фестивала за най-актуалната информация.

Софийски фестивал на науката

Category icon
Софийски фестивал на науката
Споделете това