IELTS exam

Често кандидатите са притеснени в деня на изпита. За да протече всичко възможно най-гладко за вас, ви предлагаме информация, която ще ви помогне да разберете как протича изпитния ден.

Кога да пристигна?

Изпитът започва в 9:00 часа сутринта, но ние ви препоръчваме да сте там най-късно в 8:00 часа, за да имате време да се подготвите.

Ако пристигнете след началото на изпита, за съжаление няма да ви бъде позволено да положите изпита в този ден. 

Какъв документ за самоличност трябва да нося? 

Трябва да носите личната карта или паспорта, посочени от вас като удостоверение за самоличност във формуляра за регистрация. Шофьорска или студентска книжка не се приемат.

За съжаление, няма да можем да допуснем на изпита кандидати без валидно удостоверение за самоличност. 

Защо ме снимат? 

Сигурността на изпитите IELTS е важна за нас. Като допълнителна мярка за сигурност, нашите служители правят снимка в паспортен формат на всеки кандидат в деня на изпита. Снимката се отпечатва на вашите резултати (наричани още Test Report Form). Тази процедура е задължителна. 

Какво мога да взема със себе си в изпитната зала?

По време на изпита е разрешено да имате:

  • вашия документ за самоличност
  • бутилка с вода без етикет
  • лекарства, при необходимост.

Няма да ви бъде позволено да внесете нищо друго в изпитната зала. 

Къде да сложа другите си вещи, като например чанта и връхна дреха? 

В изпитния ден ще има гардероб, където ще можете да оставите вещите си. Гардеробът ще бъде заключен по време на изпита. Британски съвет не носи отговорност за изгубването или повредата на личните ви вещи в сградата на изпита. Ето защо ви препоръчваме да оставите ценните си принадлежности – като мобилни телефони или лаптоп, у дома.