Study in Europe with IELTS, image

Искате ли да учите в Европа? IELTS ще ви помогне да го постигнете.

Знаете ли, че хиляди бакалавърски, магистърски и докторски програми в Европа се преподават изцяло или частично на английски език? Много европейски висши учебни заведения, включително голям брой частни и държавни университети, приемат IELTS като част от изискванията за прием по английски език.

Резултатите от изпит по IELTS са международно признати и се приемат от много университети, предлагащи специалности на английски език, така че могат да бъдат необходими, дори ако планирате да учите в собствената си страна.

Работодателите, професионалните организации и правителствените агенции в цяла Европа също приемат IELTS  като точно отражение на способността ви да разбирате, четете, пишете и говорите на английски език.

Разберете къде в Европа се признава IELTS.

Следване в Нидерландия

Знаете ли, че Нидерландия продължава да се нарежда сред най-щастливите страни в света, като заема пето място в Доклада за световното щастие 2023?

Освен това поддържа чудесни връзки с други европейски страни, което ви дава възможност да пътувате по време на следването. Имате избор от множество дестинации – можете да прекарате уикенд в Берлин, Париж или Брюксел. 

Не говорите нидерландски? Не се притеснявайте! 95% от населението говори английски, което улеснява общуването, а в университетите в Нидерландия има много специалности (над 2,000), които се преподават на английски език.

Освен че предлагат много възможности за изучаване на английски език, холандците са добре известни с интерактивния си и ориентиран към учащите се подход на преподаване, което помага на студентите да развият редица умения – от решаване на проблеми до творческо мислене.

Разберете къде в Нидерландия се признава IELTS.

Следване в Италия

Студентите, избрали да учат в Италия, ще се насладят на вкусна храна, култура, история и гостоприемство. Пътуването из страната е лесно и сравнително евтино, което ви позволява да опознаете красивото италианско крайбрежие или да се насладите на големи градове като Рим, Милано, Неапол и Венеция с влак или автобус.  

Италия е чудесна международна дестинация за обучение и е известна като образователен център на Европа. Университетите в големи градове като Рим, Болоня, Милано и Флоренция предлагат богат избор от специалности, преподавани на английски език. Ако пожелаят, студентите имат възможността да изберат специалности, които съчетават английски и италиански.

IELTS може да ви помогне да осъществите мечтата си да учите в Италия.

Разберете на къде в Италия се признава IELTS.

Следване в Испания

Испания е уникална и разнообразна страна с един от най-благоприятните климати на планетата. 

Испанците са известни със своята дружелюбност и гостоприемство, което прави Испания чудесно място за чуждестранните студенти, за които приятелите и уюта далеч от дома за важни. 

Със своите 76 университети, 45 от които държавни, Испания предлага голям избор за чуждестранните студенти. Иновативният и търговски-ориентиран подход към преподаването прави страната популярна дестинация за обучение, която привлича почти 100,000 международни студенти всяка година.

Обмисляте да учите в Испания? IELTS може да ви помогне да осъществите мечтата си. 

Разберете на къде в Испания се признава IELTS.

Следване в Германия

Германия предлага много културни преживявания – от октомврийския фестивал в Мюнхен, карнавала в Кьолн до историческите забележителности в Берлин – всеки може да намери нещо за себе си. 

Ако изберете да учите в Германия, можете да се възползвате от централното ѝ местоположение в Европа и да пътувате без визи в цялата Шенгенска зона. Това е и една от най-евтините страни в света за чуждестранни студенти, тъй като държавните университети не събират такси за обучение, а само малки административни или семестриални такси.

Много германски университети, особено университетите по приложни науки, наблягат на практическото обучение и си сътрудничат с бизнеса, за да предлагат на студентите си реален професионален опит и стажове, като по този начин гарантират, че завършилите са подготвени за света на бизнеса.

IELTS сертификатите са предпочитано доказателство за владеене на английски език в германските университети. 

Разберете на къде в Германия се признава IELTS.

Следване във Франция

Студентските години прекарани във Франция могат да формират у вас светоглед и уважение към чуждата култура и история. Известна със своята култура, кухня, изкуство и нощен живот, тя е привлекателна дестинация за чуждестранни студенти. 

Освен това има чудесни връзки със съседните на нея страни, което ви дава възможност да опознаете Европа и отвъд нея. Що се отнася до образованието, Франция предлага чудесно мултикултурно и социално обучение с повече от 1,600 специалности на английски език. 

IELTS е признат от водещи френски университети, частни колежи и други висши учебни заведения, както и от частни работодатели и правителствени агенции (включително ASEP) като надежден показател за способността на дадено лице да общува на английски език. 

Разберете къде във Франция се признава IELTS.

Споделете това